Zichtbaar en beleefbaar maken van het Nijmeegs erfgoed

Van onze redactie
3 februari 2021
De gemeente Nijmegen ondersteunt ideeën en projecten voor het zichtbaar en beleefbaar maken van het Nijmeegs erfgoed. In 2021 is er weer 12.000 euro beschikbaar. Per project kan een bijdrage tot 3000 euro worden aangevraagd.
Plannen binnen het thema ‘Het leven in de Romeinse tijd’ zijn extra welkom. Die sluiten aan bij de voordracht van de Romeinse Limes voor de UNESCO Werelderfgoedstatus in 2021.

Iedereen met plannen om de Nijmeegse geschiedenis te verbeelden kan deze van 8 februari tot en met 9 maart indienen via de website van de gemeente. Eind maart wordt bekend gemaakt welke initiatieven op een bijdrage kunnen rekenen. De gemeente Nijmegen beoordeelt samen met de jury of de aanvragen voldoen aan de randvoorwaarden. De jury bestaat uit deskundigen en betrokkenen bij de cultuurhistorie van Nijmegen.

Voorbeelden

De gemeente gaf de afgelopen jaren aan verschillende projecten subsidie. Denk aan de namenvitrine voor oorlogsslachtoffers op de begraafplaats Daalseweg, een expositie ‘Before we forget’ met verhalen over 1940-1970, de openstelling van de rivierkazemat op het eiland Veur-Lent en we steunden het crowdfundingsproject van het beeld van de Kaaisjouwer bij de Lindenberghaven.

Heb jij ook een idee om het verleden van onze stad te verbeelden? Dat kan via deze link. Dit kan van 8 februari tot en met 9 maart.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties