Woningen onbewoonbaar na brand in Lange Hezelstraat

Lars Schwachöfer
2 februari 2021
Vanavond brak omstreeks 21.00 uur brand uit in de Lange Hezelstraat. Drie woningen zijn onbewoonbaar verklaard.
Bewoners ontdekten de brand en alarmeerden de brandweer. Meerdere brandweerwagens, een ambulance, handhavers van de gemeente en de politie rukten uit naar de brand. Meerdere woningen werden ontruimd. De brandweer hielp één bewoonster met een ladder uit haar woning. Acht andere bewoners vluchtten via het dak naar een naastgelegen woning en verlieten zelfstandig het pand via de Bottelstraat. De bewoners werden op straat door omwonenden en de politie opgevangen. Een uit de woning gehaalde kat, die rook ingeademd had, kreeg door de brandweer zuurstof toegediend. Daarna is de kat overgedragen aan de Dierenambulance.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Bewoners die overlast van de rook ondervonden werden verzocht ramen en deuren te sluiten en elektronische ventilatie uit te schakelen. Omstreeks 22.00 uur kon een groot gedeelte van de bewoners terug naar hun woningen, maar niet veel later werd de straat opnieuw ontruimd vanwege een mogelijk gaslek. De brandweer zocht met Liander naar de locatie van het lek. Dit werd na enige tijd aangetroffen en gedicht.

Drie woningen zijn onbewoonbaar geworden door de brand. De panden liepen rook- en waterschade op. Zes bewoners zijn door de politie opgevangen op het politiebureau. Twee van hen hebben zelf een slaapplek geregeld. Voor de andere vier heeft de gemeente een slaapplek geregeld. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek. Even na 23.30 uur konden de andere bewoners terug naar hun woningen.

Dit bericht delen:

Advertenties