[Winactie] Mijn favoriete gebouw in Nijmegen

Van onze redactie
27 januari 2021
Wat is jouw favoriete gebouw in Nijmegen? Dat is de vraag die werd voorgelegd aan 'mensen die iets met Nijmegen hebben'. De respons was overweldigend. Maar liefst 145 bekende en minder bekende Nijmegenaren gaven antwoord op deze vraag en het resultaat mag er zijn. Een 330 pagina's tellend boek in full colour met prachtige verhalen van mensen die iets met een gebouw in Nijmegen hebben.
In het boek maakt de lezer kennis met (soms hele persoonlijke) verhalen van mensen die een speciale band met een gebouw hebben en het daarom als hun ‘favoriete gebouw’ zien. Zij zijn er geboren, hebben er jarenlang gewoond, hebben er hun eerste sollicitatiegesprek gevoerd, hebben er lange tijd gewerkt, zijn daar naar de kerk gegaan, zijn daar getrouwd of hebben er concerten bijgewoond. Kortom, ze hebben allemaal bijzondere herinneringen aan dat gebouw. Hun ‘oral histories’ vertellen iets over wat de stad en haar gebouwen met Nijmegenaren doet. Dat is veel, soms heel veel, zeker als lief en leed daar werden gedeeld.

Deze bijzondere architectuurreisgids van Nijmegen is geen zakelijk overzicht van wat Nijmegen aan prachtige en imposante gebouwen te bieden heeft, maar een gepassioneerd relaas van hoe ieders wel en wee direct met een gebouw in Nijmegen verbonden is. Je kunt het boek meenemen als je een wandeling of een fietstocht door Nijmegen maakt en je leert de stad en haar bewoners op een andere manier kennen. Je maakt kennis met een doorleefde stad vol met favoriete gebouwen die vertellen over het ’versteende leven’ of misschien beter ‘het eigen leven in steen’ van mensen die iets met Nijmegen hebben.

Het project is een initiatief van Prof. dr. Nico Nelissen (oud voorzitter Architectuurcentrum Nijmegen), samen met Arthur Schekermans, Kees Teeken en Frank Willems. Het boek verschijnt medio maart en kan bij voorintekening tegen een speciale vriendenprijs van € 20,- worden besteld door te mailen naar n.nelissen@xs4all.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Mijn favoriete gebouw in Nijmegen.

Winactie

Op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je kans op een gratis exemplaar van dit prachtige boek. Like het bericht en geef aan wat jouw favoriete gebouw is óf tag iemand die jij het boek gunt. De winnaars worden vrijdag 12 februari om 19.00 uur bij het bericht op Facebook bekend gemaakt.

 


Dit bericht delen:

Advertenties