Brandweer bevrijdt man uit auto na eenzijdig ongeval

Lars Schwachöfer
24 januari 2021
Vanavond vond omstreeks 21.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Nieuwe Dukenburgseweg. De automobilist moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden.
De automobilist reed richting het Steve Bikoplein toen hij door nog onbekende reden van de weg raakte. De man reed tegen een hek op het viaduct van de 12e straat van de Zwanenveld. Daarna kwam de auto tot stilstand op de weg. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden opgeroepen. Omstanders haalden de bijrijder, een jonge jongen, uit de auto. De bestuurder raakte bekneld in zijn auto.

De politie zette de weg af. De brandweer bevrijdde de man uit zijn auto. Ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team keken de man na. De politie wilde een blaastest bij de man afnemen, maar hij weigerde medewerking. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie reed met de ambulance mee. Of het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter of per ambulance ter plaatse kwam, is bij de politie niet bekend.

Enkele getuigen uit andere auto's legden een getuigeverklaring af aan de politie. De jonge bijrijder uit de auto kreeg een traumabeertje. De politie gaf het advies aan de getuigen om, indien nodig, contact op te nemen met slachtofferhulp. Een berger sleepte de zwaar beschadigde auto weg.

Dit bericht delen:

Advertenties