Van Schuylenburgweg afgesloten na ongeval op Takenhofplein

Lars Schwachöfer
22 januari 2021
Vanavavond werd omstreeks 21.00 uur een scooterrijder aangereden aan het Takenhofplein. De 18-jarige scooterrijder uit Wijchen raakte zwaargewond. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor.
Een scooterrijder stak de Van Schuylenburgweg over en werd daarbij aangereden door een automobilist vanaf het Takenhofplein. De scooterrijder belandde op de auto en viel na enkele meters in de berm. De automobilist is daarna, met de scooter tegen de voorzijde van de auto, doorgereden. Ter hoogte van Tolhuis bleef de scooter achter. De automobilist is ervandoor gegaan. Een automobilste en een fietser stopten, boden eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten.

Ambulancepersoneel behandelde de scooterrijder en vervoerde het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis. De politie nam contact op met familie van het slachtoffer. Het betreft een 18-jarige Wijchenaar. Hij wordt in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De Van Schuylenburgweg werd vanaf het Takenhofplein afgesloten. Ook de toegang naar Tolhuis, waar de scooter op de weg lag, werd afgesloten. De kentekenplaat en enkele onderdelen van de auto lagen over ongeveer 600 meter verspreid op de weg.

De politie deed onderzoek naar de auto, een zwarte Ford Focus, en eigenaar. Na korte tijd werd de zwaar beschadigde auto aangetroffen. De automobilist, een 34-jarige Nijmegenaar, is aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Een berger sleepte de auto en scooter weg. De Verkeers Ongevallenanalyse van de politie onderzoekt het ongeval. Omstreeks 0.30 uur werd het onderzoek op locatie afgerond. Korte tijd later werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties