Thibo Baeten tekent meerjarig contract bij NEC

Van onze redactie
22 januari 2021
NEC heeft de 18-jarige spits Thibo Baeten overgenomen van Club Brugge. De jeugdinternational van België, die de eerste seizoenshelft zes keer wist te scoren voor Club NXT (de Jong variant van Club Brugge), tekent voor drieënhalf jaar bij NEC.

De aanvaller verkaste in 2017 van AA Gent naar Brugge, waar hij onder andere deel uit maakte van de Youth League selectie. Dit seizoen sloot Baeten ook al meerdere malen aan bij de eerste selectie van Club Brugge, waaronder de Champions League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg, maar tot een officieel debuut in het eerste elftal kwam het niet. Baeten speelde daarnaast meer dan twintig jeugdinterlands voor België.

Algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik is blij met Baeten: 'Thibo is een spits met een neusje voor de goal. Als club staan we bekend om ons beleid dat gericht is op het ontwikkelen van jeugdig talent. Niet alleen vanwege het ontwikkelen van spelers uit onze Voetbalacademie, maar ook jonge spelers die we aantrekken. Met Thibo hebben we nu al voorgeselecteerd op het komende seizoen. Thibo is een groot talent dat zich op het tweede niveau in België, op jonge leeftijd, al heeft laten zien. Hierdoor viel hij in Europa op, net als bij onze Belgische scout. Door hem nu al over te nemen geven we hem de tijd om te wennen aan Nederland en Nijmegen, ons voetbal en de manier van trainen. Die keuze hebben we bewust gemaakt. We zijn blij dat we een speler met zijn kwaliteiten aan onze selectie kunnen toevoegen en dat Thibo voor dit traject heeft gekozen. We danken daarnaast wederom Club Brugge voor de prettige manier van samenwerken.

'NEC staat voor mij bekend als een club waar talenten de kans krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Mathias de Wolf is een hele goede vriend van me en ik heb veel verhalen van hem gehoord over NEC. Daarnaast weet ik dat Björn Vleminckx het als spits heel goed heeft gedaan in De Goffert. NEC is een grote club met ambitie en ik ben blij dat ik vandaag mijn handtekening heb gezet. Het is de bedoeling dat ik me nu snel ga settelen in Nijmegen en aan te sluiten bij de selectie, zodat ik hopelijk snel al wat minuten kan maken. Supporters kunnen op me rekenen', aldus Baeten. 


Dit bericht delen:

Advertenties