Aanbod koopwoningen gehalveerd

Van onze redactie
21 januari 2021
In de stadsregio Nijmegen is het aantal koopwoningen gehalveerd gedurende het afgelopen jaar. Aanleiding voor de forse aanboddaling is de aanhoudende hoge verkoopdynamiek. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage van Strijbosch Thunnissen Makelaars.

Door de hoge verkoopcijfers is het aanbod in de tweede helft van het jaar fors afgenomen. Woningzoekers in de regio kunnen per 1 januari 2021 slechts kiezen uit 375 woningen, een jaar geleden stonden nog bijna 750 woningen in aanbod. De sterkste daling is in Beuningen en Heumen genoteerd, waar het aanbod in 2020 met maar liefst drie vijfde is afgenomen.

Grotere woningen hebben de grootste aanboddaling doorgemaakt in het afgelopen jaar. Per 1 januari 2021 staan in de stadsregio nog ruim 230 woningen in aanbod met een woonoppervlakte groter dan 120 m², een jaar geleden betrof dit nog circa 550 woningen. Dit betekent een aanboddaling van bijna 60%, terwijl het aanbod van kleinere woningen in dit jaar met 22% is afgenomen.

De gemiddelde woningprijs is in het afgelopen jaar met maar liefst 13% toegenomen. Kopers betalen hierdoor gemiddelde € 356.000 voor een woning. Dit is € 42.000 meer dan een jaar geleden. Binnen de regio bestaan sterke prijsverschillen. In Nijmegen betalen kopers de hoogste prijs, namelijk € 3.380 per vierkante meter woonruimte. Dit is ruimschoots hoger dan in de overige gemeenten.


Dit bericht delen:

Advertenties