Snelle PCR-test voor testpaviljoen Arnhem-Nijmegen

Van onze redactie
19 januari 2021
Het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen sluit vanaf 20 januari tijdelijk de deuren en wordt omgebouwd voor het afnemen van de LAMP-test. Dit is een snelle PCR-test die op dezelfde manier als de reguliere test wordt afgenomen, met een wattenstaafje in de neus en keel. De uitslag wordt uitgelezen door een LAMP-robot op locatie, hierdoor is snel bekend of iemand wel of geen corona heeft. De uitslag is er al binnen 3 uur. De nauwkeurigheid is vergelijkbaar met een reguliere PCR-test.

De invoering van de LAMP-test op deze locatie was al bekend voor de opening van het testpaviljoen en vindt nu volgens planning van het Ministerie van Volksgezonheid, Welzijn en Sport plaats. Naar verwachting gaat het testpaviljoen in de tweede week van februari weer open. Vanaf dat moment worden alleen LAMP-tests afgenomen in het paviljoen. Er kunnen maximaal 1.500 tests per dag worden afgenomen.

De LAMP-test is voor alle doelgroepen geschikt. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de prioriteitstests voor zorg- en onderwijspersoneel op het testpaviljoen te laten plaatsvinden. Met de invoering van de LAMP-test krijgen de inwoners van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid een extra mogelijkheid om zich snel en betrouwbaar te laten testen op het coronavirus.


Dit bericht delen:

Advertenties