Woning onbewoonbaar door brandstichting: politie zoekt getuigen

Lars Schwachöfer
19 januari 2021
Afgelopen weekend vond in de nacht van zaterdag op zondag een woningbrand plaats aan de Uiverplaats. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen.
De woningbrand aan de Uiverplaats werd omstreeks 4.00 uur ontdekt. De brand woedde achter de voordeur van de woning. Onder andere de meterkast werd verwoest door de brand. De bewoners werden opgevangen door de buren. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. De brandweer bluste de brand. Ambulancepersoneel keek de bewoners na. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De brandweer en politie deden onderzoek naar de oorzaak van de brand. De politie gaat uit van brandstichting en vervolgt het onderzoek. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de oorzaak. 'Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het feit dat er mensen kunnen zijn thuisgekomen met brandwonden of die roken naar brand versnellende middelen', laat de politie weten.

Contact opnemen met de politie kan telefonisch via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Omwonenden met videobeelden van bijvoorbeeld beveiligingscamera's waarop iets te zien is dat te maken kan hebben met de brandstichting, kunnen deze doorsturen via het meldformulier van de politie. De politie behandelt de zaak onder registratiekenmerk 2021025516.

Dit bericht delen:

Advertenties