Hatertseweg tijdelijk afgesloten vanwege autobrand

Lars Schwachöfer
15 januari 2021
Vannacht ontstond even na twaalf uur een autobrand op de Hatertsebrug. De Hatertdeweg was langere tijd stadinwaarts afgesloten.
Een automobilist reed met zijn bijrijdster stadinwaarts over de Van Boetbergweg de Hatertsebrug op toen er brand in zijn auto ontstond. De man zette de auto op de busbaan en stapte met zijn bijrijdster uit. Achterliggende automobilisten stopten. De auto begon vanzelf langzaam achteruit terug van de brug de Van Boetbergweg op te rijden. Achterliggers probeerden hun auto's weg te rijden, maar twee auto's werden door de achteruit rijdende auto geraakt. De auto kwam tot stilstand in de berm.

De brandweer bluste de brand. De politie sloot de weg stadinwaarts volledig af. Verkeer werd omgeleid via de Weezenhof en van Apelterenweg. Een berger sleepte de auto weg. De bestuurders van de andere twee beschadigde auto's konden hun weg na het invullen van schadeformulieren vervolgen. Even na 1 uur werd de weg vrijgegeven voor verkeer. De oorzaak van de brand is een technisch mankement.

Dit bericht delen:

Advertenties