NEC verlengt contract Joep van der Sluijs

Van onze redactie
15 januari 2021
NEC en Joep van der Sluijs zijn een contractverlenging overeengekomen. De 19-jarige aanvallende middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, tekent bij tot de zomer van 2023.
Van der Sluijs speelde het grootste gedeelte van zijn jeugd in het amateurvoetbal. Pas in 2018 maakte hij de overstap van Dio’30, de amateurvereniging in zijn geboortedorp Druten en tevens partnerclub van de Voetbalacademie van NEC, naar de jeugdopleiding van de Nijmeegse club. Dit seizoen maakte de Drutenaar zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax (2-1 overwinning). In totaal kwam Van der Sluijs in 13 officiële wedstrijden, waarvan negenmaal vanaf het startsignaal en vier keer als invaller, in actie, waarin hij goed was voor twee goals.

Snel aangepast

Algemeen directeur Wilco van Schaik: ‘Joep is een speler die pas op latere leeftijd de overstap heeft gemaakt naar het profvoetbal. De laatste jaren heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt, wat er onder andere toe heeft geleid dat hij al op jonge leeftijd mee mocht op trainingskamp. Afgelopen zomer sloot hij definitief aan bij de selectie en ook hier heeft hij zich heel snel aangepast. We zijn ontzettend blij dat we Joep, ondanks interesse van andere clubs, hebben kunnen behouden voor NEC, zeker gezien het een jongen is die hier uit de buurt komt. Dat geeft ook aan dat we de goede weg zijn ingeslagen voor wat betreft de partnerclubs van NEC. We hebben een goede relatie met onze omliggende partnerverenigingen, zoals in dit geval Dio’30, en deze verenigingen vertegenwoordigen grote talenten zoals Joep van der Sluijs’.

Vastberaden

‘Ik ben heel trots om dit contract te mogen tekenen. Dat is een doel geweest vanaf het moment dat ik de overstap maakte naar de Voetbalacademie van NEC. De afgelopen maanden is alles heel snel gegaan, met het aansluiten bij de selectie, mijn debuut tegen Jong Ajax en een winnende goal tegen MVV Maastricht. Ik ga mijn uiterste best doen de komende jaren en hoop nog veel mooie momenten met de club mee te maken’ aldus een vastberaden Joep van der Sluijs.


Dit bericht delen:

Advertenties