Forse files na brand op Industrieplein

Lars Schwachöfer
14 januari 2021
Door een brand in een vrachtwagen op het Industrieplein zijn vanmorgen flinke files op de wegen in Nijmegen-west ontstaan. Verkeer werd door de politie langs de vrachtwagen geleid.
Een vrachtwagenchauffeur reed op de Energieweg richting de Oversteek, toen hij brand achter zijn cabine ontdekte. De chauffeur zette zijn wagen direct stil. Hierdoor blokkeerde hij verkeer vanaf de Industrieweg richting de Sluis en Energieweg. De chauffeur vertelt dat hij de brand bluste met flesjes water. Zijn handschoenen smolten door de hitte van de brand, maar de vlammen konden volledig gedoofd worden.

De politie sloot verkeer vanuit alle richtingen tijdelijk af. Na enige tijd werd het verkeer omgeleid. Hierdoor zijn lange files ontstaan. Verkeer dat via het Industrieplein rijdt moet rekening houden met forse vertraging. De brandweer keek het voertuig na. De brand was uit.

De oorzaak van de brand is kortsluiting in een elektriciteitkabel van de verlichting. Door de brand beschadigde ook de luchttoevoer van de cabine naar de trailer. Een berger sloot een andere luchtslang aan, zodat de vrachtwagen zelfstandig door kon rijden voor reparatie.

Dit bericht delen:

Advertenties