Syb van Ottele verlaat NEC

Van onze redactie Geert Timmer Vrijdag 08 Januari 2021
Syb van Ottele vertrekt per direct naar SC Heerenveen. De 18-jarige middenvelder annex verdediger uit Nijmegen tekent een meerjarig contract bij de Friese Eredivisionist. Van Ottele beschikte over een aflopend contract bij NEC. 

De geboren Nijmegenaar werd al op jonge leeftijd opgenomen in de Voetbalacademie van NEC en doorliep sindsdien de gehele jeugdopleiding. Op 28 augustus van vorig jaar, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen SC Cambuur (2-0), maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Met inmiddels negen optredens op de teller scheiden beide wegen nu vroegtijdig.

Algemeen directeur Wilco van Schaik: 'Syb gaf enige tijd geleden bij ons aan te willen vertrekken om een vervolgstap te maken in zijn carrière. Die keuze hebben we als club te respecteren, ondanks dat het een speler is die uit de eigen kweek komt en pas dit seizoen bij het eerste elftal is aangesloten. Toen SC Heerenveen zich meldde hebben we goede afspraken kunnen maken, zowel voor nu als voor in de toekomst. We wensen Syb veel succes in Friesland!'

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.