Jagerspad eerste publieke rookvrije zone in Nijmegen

Isabelle Welling Lars Schwachöfer Vrijdag 08 Januari 2021
Het Jagerspad is de eerste publieke rookvrije zone in Nijmegen geworden. Het Jagerspad vormt een directe verbinding met de Lamastraat en de Bisonstraat, waaraan zowel een basisschool als een naschoolse opvang is gelegen. Er zijn borden en stoeptegels geplaatst door de gemeente Nijmegen. Conciërges van de scholen helpen mee met het handhaven van de rookvrije zone.

Verschillende buurtbewoners hopen door de rookvrije zone dat de rokende jongeren en ouderen niet meer in de buurt van hun kinderen roken. En ze hopen dat ze hen er vriendelijk op kunnen aanspreken. Dit geven verschillende buurtbewoners aan via de buurtapp.

De gemeente Nijmegen streeft naar een rookvrije generatie en ondersteunt de campagne Nijmegenrookvrij. De campagne wil mensen helpen om te stoppen met roken. De campagne maakt deel uit van de grotere campagne Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen. Naast de gemeente werken ook het CWZ, de Fysioo, GGD Gelderland-Zuid, IrisZorg, de Lindenberg, NEC., Radboudumc, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, St Maartenskliniek, Vincentius en WerkBedrijf mee aan de campagne.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.