Politie beëindigt achtervolging in Tolhuis

Lars Schwachöfer
7 januari 2021
Vanmiddag vond omstreeks 16.30 uur een achtervolging door Dukenburg plaats. Een 40-jarige automobilist uit Arnhem is aangehouden.
Agenten wilden een auto controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en ging ervandoor. De politie zette de achtervolging in. Meerdere politiewagens sloten aan bij de achtervolging. De auto reed via Zwanenveld de van Schuylenburgweg op, door de Meijhorst en toen Tolhuis in. Uiteindelijk reed de bestuurder de doodlopende 14e straat van Tolhuis in. Hij probeerde nog om te draaien, maar werd klemgereden door de vele politiewagens.

De automobilist, een 40-jarige ma uit Arnhem, is aangehouden door de politie. Agenten doorzochten de auto. Voor zover bekend werden geen verboden voorwerpen aangetroffen. De auto raakte beschadigd bij de achtervolging. De politie nam de auto in beslag voor verder onderzoek. Een berger sleepte de auto weg. Op het politiebureau bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Die was al eerder ingevorderd.

Een woordvoerster van de politie kon nog niet vertellen waar en waarom de agenten de auto een stopteken gaven. Wel laat ze weten dat de achtervolging enige tijd geduurd heeft.

Dit bericht delen:

Advertenties