'Anti Bruls en pro Wilders mars' zaterdag in centrum

Van onze redactie
1 april 2014
Aanstaande zaterdag vindt in het centrum van Nijmegen een demonstratie plaats als reactie op de aangifte van burgemeester Bruls en het college tegen de uitspraken van Geert Wilders. Samen met de burgemeester deden zo’n 700 mensen vorige week aangifte.
De demonstratie start vanuit het Kronenburgerpark en organisator Angelo van den Bos (28) wil graag een rustige, vreedzame protestmars. Het is niet de bedoeling dat er racistische uitingen te zien of te horen zijn. Doel van de demonstratie is steun aan Wilders te betuigen en om aangifte tegen burgemeester Bruls te doen.

Anti Bruls en pro Wilders Mars

Angelo: "Door zo'n oproep te doen zaait ie onrust in de stad. Een burgemeester moet zich niet met dit soort zaken bemoeien, die moet neutraal blijven en zich hier buiten houden."

Hij vindt dat de media sowieso alles in een verkeerd daglicht heeft geplaatst en de boel heeft opgestookt tegen Wilders. “Kijk, Wilders heeft het ongenuanceerd gezegd, dat is zo. Maar die hele avond had een andere strekking, er werd gesproken over criminelen, en alleen dat laatste stukje wordt dan naar buiten gebracht. Hij bedoelde gewoon de criminele Marokkanen en iedereen wil minder criminelen, ook bijvoorbeeld minder pedofielen en dierenbeulen. En om Wilders te steunen en om een ander geluid uit Nijmegen te laten horen ben ik deze demonstratie gaan organiseren”

Wilders zelf ook uitgenodigd

Met Geert Wilders zelf is al contact geweest over deze demonstratie. Hij is uitgenodigd om zaterdag aanwezig te zijn. Of hij hiervoor tijd kan vrijmaken is nog niet duidelijk maar anders zouden er andere PVV kopstukken hun opwachting maken. De route loopt door het centrum en via het Keizer Karelplein richting politiebureau waar iedereen aangifte tegen Bruls kan doen. Op welke juridische grond dat zal zijn is nu even nog niet duidelijk.

Dit bericht delen:

Advertenties