Eigenaar 7 jaar vermiste kat Mulan gevonden

Susan Huurman
11 juli 2017
De eigenaar van de in Ede gevonden kat Mulan is inmiddels gevonden. Het hoogbejaarde katje bleek uit Nijmegen afkomstig te zijn maar de chipgegevens waren verouderd. Na een zoektocht van een halve dag, werd de eigenaar gevonden maar helaas bleek deze inmiddels overleden te zijn.

Dierentehuis De Hof van Ede plaatste gisteren een oproep op Facebook voor de bijna 18 jaar oude kat. Het diertje werd afgelopen zondag op de Ginkelse Heide gevonden en door Dierenambulance Nederrijn naar het asiel gebracht. Daar bleek uit de chipgegevens dat de kat Mulan heette en dat zij al bijna 7 jaar vermist was. Op oude woonadres aan de Oranjesingel bleek inmiddels een hotel gevestigd te zijn en het asiel kwam niet verder met het opsporen van de eigenaar.
De oproep van het asiel werd duizenden keren gedeeld. Binnen enkele uren ontving het asiel meer informatie en werd de link naar de eigenaar snel gelegd. De eigenaresse van Mulan blijkt in 2014 op 35-jarige leeftijd overleden te zijn aan de ziekte MS. Haar ouders willen zich nu met alle liefde over Mulan ontfermen.

Flyeren

Toen de eigenaresse in 2010 naar Bemmel verhuisde, werden de chipgegevens van de boskat niet aangepast. Wel werd er volop geflyerd maar dat leverde toen niets op. Via de Dierenbescherming laten de ouders weten 'blij en verrast te zijn dat ‘hun’ eigenzinnige Mulan door de dierenambulance gevonden is.' 

Mulan is, zeker gezien haar leeftijd, in een goede conditie. Mulan zal snel opgehaald worden uit het asiel en kan goed verzorgd van haar oude dag gaan genieten.

 


Dit bericht delen:

Advertenties