April Ranshuijsen lijsttrekker GroenLinks Nijmegen

Van onze redactie
15 juni 2017
April Ranshuijsen zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 de kandidatenlijst aanvoeren. April is op dit moment vicevoorzitter van de GroenLinksfractie in Nijmegen.

De Kandidatencommissie draagt haar met trots voor als lijsttrekker. Ranshuijsen: 'Met plezier werk ik verder aan een sociaal, groen en gezond Nijmegen. Ik heb enorm veel zin om aan slag te gaan en straks te bouwen aan een sterk en enthousiast fractieteam.'

Voorvechter sociaal beleid

In 2014 kwam April Ranshuijsen als raadslid voor GroenLinks in de Nijmeegse gemeenteraad. Als actief lid en fractievolger had ze toen al ervaring binnen GroenLinks opgedaan. In de fractie werd ze al snel gekozen voor het vicevoorzitterschap. Ranshuijsen heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren als voorvechter van sociaal beleid.

De kandidatencommissie omschrijft haar als energiek, enthousiast en verbindend. ‘Zij zal een nieuwe en diverse fractie kunnen inspireren die het sociale, groene en kleurrijke gedachtegoed van GroenLinks weet om te zetten naar concrete ambities en resultaten voor Nijmegen’, aldus de Kandidatencommissie. De ALV van GroenLinks zal nog definitief over het lijsttrekkerschap besluiten.


Dit bericht delen:

Advertenties