Voorvechtster damesvoetbal Ellen van Eldik ontvangt onderscheiding

Van onze redactie
14 juni 2017
Voetbalster en trainster Ellen van Eldik werd vandaag, tijdens haar afscheidsreceptie als medewerkster bij NEC, verrast met een Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor het damesvoetbal.

Ellen van Eldik (56) startte als 16-jarige in het dameselftal van NEC Nijmegen, eerder mocht toen nog niet als meisje. Van 1976 tot 1980 speelde ze bij NEC en behaalde diverse regionale kampioenschappen. Ze speelde zij in regionale teams in de regio Oost van de KNVB. Gezien haar voetbal kwaliteiten adviseerde de KNVB haar om te gaan spelen in Wageningen bij GVC. Deze club speelde in een hogere klasse en zodoende kwam ze in aanmerking om in het Nederlands elftal te spelen. Daar werd zij tweevoudig international.

Oefenmeester 2

Ellen van Eldik is in het bezit van het diploma oefenmeester 2. Naast voetballen trainde zij ook het dameselftal van NEC, Quick Nijmegen en Juliana 31 Malden en was ook trainster bij de KNVB Zuid 1. Van 1991 tot 1996 voetbalde ze bij Den Dungen in Noord Brabant en werd daar drie keer landskampioen. Thans is Ellen trainster bij de Trekvogels in de 1ste klasse en heeft het team met nog 1 wedstrijd te spelen, kans op promotie naar de hoofdklasse. Ook is ze trainster in de afdeling Oost van de KNVB meisjes elftal U 12.

Voorvechtster

Op verzoek van de oud trainer van NEC Jan Pruyn heeft ze in Amerika gastcolleges gegeven om het damesvoetbal aldaar te promoten en heeft ze een team ontvangen en begeleid in Nederland. Voor Nederland maar zeker in de regio Gelderland en Noord Brabant is ze een boegbeeld en doet ze er alles aan om het dames voetbal onder de aandacht te brengen en te promoten. Ze is altijd een groot voorvechtster voor het damesvoetbal geweest bij NEC.


Dit bericht delen:

Advertenties