Taxatiedag Schatgraven in Fort Lent

Van onze redactie
14 juni 2017
Ook dit jaar komt het team van Schatgraven weer op bijzondere Gelderse locaties. De eerste taxatiedag van het nieuwe seizoen is op zondag 2 juli in Fort Lent bij Nijmegen.

Iedereen kan die dag gratis en voor niets voorwerpen laten beoordelen door één van de deskundige taxateurs van het populaire tv-programma van Omroep Gelderland. Van familiestuk tot een Rembrandt. Vorig jaar zijn er mooie ontdekkingen gedaan. Wie weet welke schatten er dit seizoen opduiken tussen schilderijen, kleurig speelgoed, breekbaar aardewerk en exotische snuisterijen?

Meer weten over uw dierbare object?

Het is een misverstand dat mensen hun voorwerpen alleen maar laten taxeren in de hoop dat ze te horen krijgen dat ze iets heel kostbaars bezitten. Presentator Peter van den Hout vertelt: ‘Het merendeel van de bezoekers wil informatie: wie heeft het gemaakt, hoe oud is het, waar komt het vandaan? En ja, daar hoort natuurlijk ook de vraag bij: hoeveel is het waard? Maar voor veel mensen is dat niet de hamvraag.’

Deskundige taxateurs

Het team van taxateurs is een hechte ploeg, die al jaren meewerkt aan Schatgraven. Hun deskundigheid staat buiten kijf. Stuk voor stuk hebben ze een passie voor hun vakgebied en dat zie je terug op televisie. Er zijn deskundigen op het gebied van: poppenhuizen en speelgoed, boeken en grafiek; schilderijen; porselein en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk.

Informatie

Zondag 2 juli in Fort Lent, Bemmelsedijk 4, 6663 KZ Lent. Entree vanaf 10.00 uur. De taxaties tussen 11.00 en 16.00 uur. Er wordt gewerkt met nummertjes. Dus wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt. Iedereen die om 16.00 uur binnen is en een nummertje heeft, wordt zeker geholpen.

Schatgraven wordt van 29 augustus t/m 17 oktober 2017 uitgezonden bij Omroep Gelderland, op dinsdag om 17.20 uur en daarna ieder uur herhaald.


Dit bericht delen:

Advertenties