Uniek in Nederland: de nieuwe elektrische veegmachine van Dar

Van onze redactie
13 juni 2017
Dar introduceert een nieuwe veegmachine. Deze veegmachine rijdt en veegt helemaal elektrisch. Deze veegmachine is uniek in Nederland.

De veegmachine is helemaal elektrisch en is daardoor heel stil en schoon. De ‘536’ zoals het voertuig is genoemd door Dar veegt vooral in Nijmegen. Wethouder Renske Helmer: “Deze veegmachine veegt de Nijmeegse straten schoon. Dat het voertuig daarnaast zelf ook nog schoon en stil is, is éxtra fijn voor de mensen in de stad”.

Breder inzetbaar

Pieter-Balth Linders, directeur van Dar is heel blij met de nieuwe veegmachine: “Op sommige momenten kan geluid als overlast worden ervaren. Daar houden wij natuurlijk zoveel als mogelijk rekening mee. Doordat dit voertuig zo stil is zijn we vrijer. We zijn zichtbaar maar niet hoorbaar aan het werk. We hebben al veel elektrische voertuigen in ons wagenpark. Onze ambitie is om dit steeds verder uit te breiden.”

Veegmachine

CityCat 2020 EV zoals de 536 officieel heet is uniek. Terberg Matec Nederland leverde het voertuig voor het eerst in Nederland. Uniek is de manier waarop de batterij werkt, deze is vergelijkbaar met hoe een Tesla werkt. Door deze techniek heeft de veegmachine geen beperkingen en doet niet onder voor zijn ‘dieselbroertje’. De 536 kan even snel (50 km/u) en kan ook een hele werkdag vegen en is maar 100 kilo zwaarder.

Dit bericht delen:

Advertenties