Koning Willem-Alexander opent Velo-city 2017

Van onze redactie
13 juni 2017
Koning Willem-Alexander opende vandaag in De Vereeniging het internationale fietscongres Velo-city 2017. Tot vrijdag 16 juni bezoeken circa 1.500 fietsprofessionals, burgemeesters en ministers Nijmegen en Arnhem voor dit bijzondere congres. Komende weken zijn er voor iedereen allerlei fietsactiviteiten.

De regio Arnhem-Nijmegen is met het organiseren van Velo-city in goed gezelschap: in 2016 vond het congres plaats in de Taiwanese hoofdstad Taipei en in 2018 is Rio de Janeiro aan de beurt. De keuze voor de regio Arnhem-Nijmegen is een logische. Nederland staat internationaal bekend als fietsland bij uitstek, en juist in onze regio is het fietsen goed georganiseerd met de vele fietspaden, snelfietsroutes en andere fietsvoorzieningen.

Publieksactiviteiten in Nijmegen

Tussen vrijdag 9 en zondag 25 juni zijn er allerlei leuke fietsactiviteiten voor de inwoners van de regio Arnhem-Nijmegen.


Velo-city Film festival

Vrijdag 9 tot en met zondag 15 juni : Focus Arnhem -LUX Nijmegen, documentaires en (korte) films over de fiets.
Ter ere van Velo-city hebben Focus Filmtheater in Arnhem en Arthouse LUX in Nijmegen een speciaal filmprogramma samengesteld. Een divers programma dat iedere fiets- en filmliefhebber zal aanspreken. Bekijk het volledige filmprogramma op
www.focusarnhem.nl en www.lux-nijmegen.nl.

Velo-city Junior

Vrijdag 9 tot en met zondag 25 juni tussen 11.00 en 17.00 uur: Expositie Mariënburgkapel.
Woensdag 14 juni van 14.00 tot 17.00 uur: Pumptrack – Mariënburgplein.
Fietsen is vrijheid en dat vinden de Nijmeegse jongeren ook. Met Velo-city Junior laten scholen van vrijdag 9 tot en met zondag 25 juni zien waarom Nijmegen een echte fietsstad is en Nederland een echt fietsland. Zo is er een week lang een tentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel) en op woensdag 14 juni een echte fietscrossbaan, een zogenaamde pumptrack, en een workshop bike-art op het Mariënburgplein.

Achter de schermen bij Velo-city

Woensdag 14 juni van 13.30 tot 18.00 uur in De Vereeniging, Nijmegen.
Nieuwsgierig naar wat Velo-city als congres nu precies inhoudt? Op woensdagmiddag 14 juni opent Velo-city haar deuren eenmalig voor het publiek. Bezoekers mogen gratis naar binnen om de Velo-city beurs te bezoeken en de laatste ontwikkelingen in de fietswereld te bekijken.

De Fiets Parade

Donderdag 15 juni van 18.30 tot 00.00 uur.
Op donderdagavond 15 juni is het vanaf 18.30 uur één groot rijdend feest door Nijmegen. Dan is De Fiets Parade: een grote, bonte fietsoptocht dwars door de stad voor iedereen die van fietsen houdt. De parade start bij Wedren, gaat via de Goffert naar het Dutch Bicycle Centre bij de Honig om daar direct, of na nog een extra rondje Nijmegen-Noord, te stoppen bij het gezellige Fiets Parade Feest. Hier zijn verschillende activiteiten, zoals de Goldsprint, een virtuele 250 meter sprint tussen twee fietsen op rolletjes. Deelnemers die hun fiets uitdossen, maken kans op prijzen.

Kijk voor het hele overzicht van activiteiten op www.velo-city2017.com/publiek


Dit bericht delen:

Advertenties