Werkzaamheden gevaarlijke kruising Muntweg afgerond

Van onze redactie
14 juni 2017
Fietsers die de Muntweg oversteken ter hoogte van de Muntmeesterlaan hebben geen voorrang meer op het autoverkeer. Het kruispunt is opnieuw ingericht met onder meer een brede middenberm waar fietsers kunnen wachten.

Om die middenberm mogelijk te maken, is de rijbaan stadwaarts twee meter opgeschoven richting de huidige groenberm aan de Goffertzijde. De kruising is inmiddels in gebruik en de laatste werkzaamheden worden vandaag afgerond.

Onveilige verkeerssituaties 
 
In 2015 werd de kruising al eens aangepast en kregen fietsers voorrang omdat de route deel uitmaakt van de nieuwe snelle fietsverbinding van Beuningen naar de universiteitscampus. De gemeente onderzocht een aantal maanden geleden het gedrag van fietsers en automobilisten op de kruising na signalen van gebruikers en omwonenden dat de fietsoversteek regelmatig tot onveilige verkeerssituaties leidde. Na een uitgebreide analyse van camerabeelden en beoordeling ter plaatse door deskundigen, bleek dat de oude situatie te vaak conflictsituaties tussen auto en fietser opleverde en is de kruising opnieuw aangepast.

 


Dit bericht delen:

Advertenties