Alleen maar kinderpret op Kidsfest de Goffert

Pascale de Waal
21 mei 2017
Gisteren vond Kidsfest de Goffert plaats. Samen met Stichting Stoomgroep de Goffert hebben zeven studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen dit kinderfestival neergezet. Het kinderfestival trok ongeveer 600 Nijmegenaren, dit allemaal om het stoomtreintje terug te halen.

Het festival stond in het teken van het stoomtreintje, dat tot vijf jaar geleden rondom Kinderboerderij De Goffert reed. Met Kidsfest de Goffert is opnieuw aandacht gevraagd voor dit stoomtreintje, wat uiteindelijk moet leiden naar nieuwe donateurs.

Groot succes

Met het weer dat meezat, lag het bezoekersaantal rond de 600 mensen. De kinderen konden knutselen, springen op het springkussen, zelf een eigen broodje bakken, meedoen met verschillende workshops en zich laten schminken. Daarnaast reed er een echt mini-stoomtreintje waar de kinderen een ritje mee konden maken. Er stond zelfs een kapsalon, waar kinderen en volwassenen zich voor een mooie prijs konden laten knippen. De reacties van alle kinderen en (groot)ouders waren erg positief.

Crazy Run

De Crazy Run, in de vorm van een sponsorloop, was een loop voor de kinderen. De kinderen konden zich opgeven en sponsoren verzamelen. Daarna hebben zij zoveel mogelijk rondjes gerend op de oude route van het stoomtreintje. Het geld wat zij ophalen leveren zij binnenkort in bij de kinderboerderij, binnen twee weken wordt op Facebook het totaalbedrag bekend gemaakt dat is opgehaald tijdens het gehele festival. Dit bedrag wordt gedoneerd aan Stichting Stoomgroep de Goffert.

Samenwerking met studenten

De zeven studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen kwamen in contact met Stichting Stoomgroep de Goffert via de minor Eventmanagement. Met de stichting als opdrachtgever hebben zij Kidsfest de Goffert opgezet. De studenten hebben met dit evenement opnieuw de aandacht gevestigd op het stoomtreintje, waardoor de stichting nieuwe donateurs kan werven. Met het harde werk van de studenten, de inzet van de stichting en de hulp van de eigenaar van Kinderboerderij de Goffert hoopt iedereen dat het stoomtreintje uiteindelijk terug kan komen naar het Goffertpark.

Dit bericht delen:

Advertenties