Vandaag open dag bij De Bastei tijdens Dag van de Bouw

Van onze redactie
20 mei 2017
Vandaag is de bouwplaats van De Bastei opengesteld voor het publiek. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Op deze dag worden in het hele land bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. Normaal gesproken zijn bouwlocaties verboden terrein. De Dag van de Bouw is dan ook een unieke gelegenheid om bouwprojecten van dichtbij te bekijken en tekst en uitleg krijgen van deskundigen.

Gebundelde krachten

In en achter voormalig museum De Stratemakerstoren op de oostelijke Waalkade, wordt gebouwd aan De Bastei, het nieuwe centrum voor Natuur en Cultuurhistorie. Deze ligging, letterlijk op de grens van stad en natuur maakt De Bastei tot een perfect bezoekerscentrum voor natuurgebied de Gelderse Poort, en bovendien een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de omgeving. Met vaste en wisselexposities, en een breed programma met binnen- en buitenactiviteiten is De Bastei dé plek om kennis te maken met de geschiedenis van het leven en werken aan de Waal, en de verwevenheid van mens met de natuur. In De Bastei bundelen Staatsbosbeheer, Museum De Stratemakerstoren, Natuurmuseum en IVN hun krachten. Naar verwachting zal De Bastei aan het eind van 2017 de deuren kunnen openen voor het publiek.

Rondleidingen over bouwplaats

Op de Dag van de Bouw laat aannemersbedrijf Mertens de bezoekers kennismaken met de bouw. Er worden rondleidingen over de bouwplaats verzorgd door mensen van Mertens. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil, waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt. Voor de kinderen staat er een springkussen. En uiteraard zijn er ook medewerkers van De Bastei aanwezig. Meer informatie is te vinden op de website van De Bastei.

www.debastei.nl


Dit bericht delen:

Advertenties