LUX start crowdfundcampagne voor 45 stoelen in nieuwe filmzaal

Van onze redactie
17 mei 2017
Het kassagebouw van filmhuis LUX ondergaat de komende maanden een ingrijpende verbouwing. Boekhandel Roelants stopt ermee en LUX bouwt in de vrijgekomen ruimte een kleine filmzaal en twee workshopruimtes. Voor de bekostiging van de 45 bioscoopstoelen start LUX vandaag een crowdfundcampagne onder de naam: 45 stoelen voor nog méér film. Samen met filmliefhebbers uit de regio hoopt het arthouse de benodigde 20.000 euro bij elkaar te kunnen krijgen.

In de nieuwe vleugel gaat LUX zich nog meer richten op (film)educatie. De nieuwe Joris Ivens Zaal moet ruimte maken voor meer filmgesprekken, lezingen en debatten met filmmakers en wetenschappers. Daarnaast is de filmzaal ideaal voor de vertoning van kleine, bijzondere films. Zelfs een concert van een singer-songwriter of een theater try-out behoren tot de mogelijkheden.

Workshops

De twee workshopvertrekken zijn primair bedoeld voor educatieprojecten. Cinefielen kunnen zich met cursussen verder in film verdiepen en scholieren maken kennis met de kracht van beelden. Zo kunnen jongeren een workshop volgen over filmtechniek of zelf een film maken. LUX wil jongeren de kans geven om zich met film bezig te houden, niet alleen passief als toeschouwer maar ook actief als maker. Met de workshoplokalen wil LUX gaan functioneren als regionaal knooppunt op het gebied van film- en media-educatie.


Dit bericht delen:

Advertenties