Verrassingen in opnieuw ingerichte Bloemerstraat

Van onze redactie
16 mei 2017
Zaterdag 20 mei tussen 14.00 en 17.00 uur vieren ondernemers de heropening van de Bloemerstraat en de Smetiusstraat. De straten zijn opnieuw ingericht en zaterdag krijgen bezoekers de kans om de verrassende diversiteit van de straat te proeven en beleven.

Via eigenzinnige en verrassende acties laten ondernemers zich zien aan het publiek. Zo is daar bijvoorbeeld Bhalu, de nieuwe lunchroom annex yoga ruimte. Ze openen pas over een maand, maar geven nu al een kijkje in de keuken. Mr. Sushi en Miss Wok, Lebowski en oude bekenden als De Plak zijn ook van de partij. Verder hebben ook de oudste rijschool van Nijmegen Correct en Lopers Company acties en knipt Kapper Lemar op straat. The Big Draw maakt een mega hinkelbaan van Plein 1944 naar het station.

Samenwerking met bewoners en ondernemers

Op 20 mei staat de gemeente ook stil bij de belangrijke rol en inzet van bewoners en ondernemers. De onlangs overleden oud-ondernemer en bewoner Dick van den Heuvel wordt met een gedenksteen geëerd bij een speciale boom ter hoogte van Bloemerstraat nummer 79. Deze wordt om 15.00 uur gelegd.

Rijke historie

De Bloemerstraat en de Smetiusstraat kennen een rijke historie. Het gebied is getekend door de Tweede Wereldoorlog, tijdens de wederopbouw is het opnieuw opgebouwd en in de jaren tachtig is het het toneel voor de Pierson rellen. Met de heringerichte openbare ruimte, ontluikende bomen, fleurig groen en nieuwe ondernemers bloeit het gebied weer op.

Samenwerking provincie Gelderland en gemeente Nijmegen

De aanpak van de Bloemerstraat wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inzet van de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen. Gedeputeerde Josan Meijers en wethouder Ben van Hees openen de dag om 14.00 uur bij De Plak met een bloemenactie.


Dit bericht delen:

Advertenties