Schaatsvereniging organiseert sportieve tocht voor goed doel

Van onze redactie
16 mei 2017
Op 20 mei wordt voor het 4e jaar op rij 'Mooi door de Ooí' georganiseerd. Deze skeeler- en wielrentocht met Hotel-Restaurant Oortjeshekken als vertrekpunt wordt georganiseerd door de Nijmeegse schaatsvereniging en is een samenwerking met Sporters voor Natuur om geld in te zamelen voor natuurprojecten.

Dit jaar is het goede doel een project van Natuurmonumenten voor de aanleg van een wildtunnel onder de Groesbeekseweg die twee delen van de Mookerheide van elkaar scheid.

Onderdelen

De deelnemers hebben de keuze uit 4 onderdelen. Er kan bij het skeeleren worden gekozen voor 28 of 56 kilometer, waarbij de route door de mooie polders rondom Ooij lopen. Bij het wielrennen kan worden gekozen voor 90 of 120 kilometer. Hierbij lopen de routes door de polder, de bossen, en de heuvels rondom Nijmegen. De exacte routes zijn online te bekijken.

De tocht is echt een sportieve gezinsactiviteit. Deelname is mogelijk voor jong en oud, en van beginners tot gevorderde rijders, hier wordt in de groepen rekening mee gehouden.

Groepen

De tocht wordt in groepen gereden die voorzien zijn van zogenaamde voorrijders die van te voren de routes hebben verkend. Onderweg zal er worden gepauzeerd en krijgen de deelnemers een lunchpakket, en bij terugkomst bij Oortjeshekken ook nog een consumptie achteraf. Ook is er een auto aanwezig die zowel technische ondersteuning als EHBO kan bieden.


Dit bericht delen:

Advertenties