Actie Schone Waal stopt na 86 opruimacties Waalstranden

Van onze redactie
16 mei 2017
Na drie jaar opruimen en 86 opruimacties stopt Actie Schone Waal ermee. De actiegroep werd drie jaar geleden opgericht om de enorme hoeveelheid zwerfafval op de Waalstranden op te ruimen en een bewustzijnsverandering in gang te zetten.

De actiegroep slaagde erin om vele maatschappelijke organisaties op de been te brengen om te komen helpen. Zo hielpen onder andere moskee Heseveld, burgemeester en wethouders, een aantal politieke partijen en heel veel individuen. De Lions Club was het laatste jaar hofleverancier met negen opruimploegen. Ook heeft de gemeente een onderzoek naar mentaliteitsverandering in gang gezet.

Problematiek te groot

De actiegroep stopt ermee, omdat de problematiek door de honderden bezoekers te groot werd voor een club vrijwilligers. De gemeente heeft daarop de Dar opdracht gegeven om bij mooi weer iedere dag op te ruimen.

De actiegroep is blij met de relatief opgeruimde stranden. Ook is ze trots dat ze voor meer bewustzijn onder bezoekers heeft gezorgd. Door haar acties heeft ze de gemeente bovendien kunnen aansporen van schone stranden en natuur een prioriteit te maken. Wel constateert de actiegroep dat mensen nog steeds veel troep achterlaten. Er is dus nog veel werk aan de winkel.


Dit bericht delen:

Advertenties