Kinderfestival in het teken van stoomtreintje Goffertpark

Van onze redactie
15 mei 2017
Op zaterdag 20 mei vindt het kinderfestival 'Kidsfest de Goffert' plaats op inderboerderij de Goffert in het Goffertpark. Dit festival staat in het teken van het stoomtreintje, dat tot 2012 in het Goffertpark reed.

Stichting Stoomgroep de Goffert zet zich in om dit stoomtreintje terug te halen uit Zweden. Samen met eventbureau The Event Man organiseren zij dit festival, in de hoop om aandacht en nieuwe donateurs te werven.

Nostalgie

Het is nu vijf jaar geleden dat het stoomtreintje vertrok uit het Goffertpark. Alle Nijmegenaren kennen hem wel, voor de kinderen was het een ware attractie in hun eigen Goffertpark. Nu is er een kans om het stoomtreintje terug te kopen. Om donateurs te werven is door The Event Man ‘Kidsfest de Goffert’ opgezet. Dit festival begint om 12.00 uur en eindigt om 17.30 uur. De entree is gratis.

Crazy run

De hoofdactiviteit is de Crazy Run, in de vorm van een sponsorloop. Deze Crazy Run is voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. De kinderen rennen zoveel mogelijk rondjes met zoveel mogelijk sponsoren op zak, het opgehaalde geld gaat naar het stoomtreintje. Daarnaast worden meerdere workshops aangeboden, van dansen tot drummen. Voor alle familieleden is er een swingend bandje geregeld met hapjes en drankjes van diverse eetkraampjes.

De reis van de stoomtrein

Het stoomtreintje moet reizen door de landen Zweden, Denemarken en Duitsland om uiteindelijk in Nederland te eindigen. Deze landen horen bij het thema van het festival, denk hierbij aan Zweedse zoete broodjes, Duitse curryworst en de landen staan voor tussenstops bij de Crazy Run voor de kinderen.

Samenwerking

met studenten Om dit evenement waar te maken werkt Stichting Stoomgroep de Goffert samen met een groep studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze studenten vormen samen het eventbureau The Event Man. De studenten hopen dat zij samen met de stichting en de buurt genoeg geld ophalen om het stoomtreintje terug te halen naar het Goffertpark.


Dit bericht delen:

Advertenties