NEC speelt ondanks knappe overwinning toch nacompetitie

Freek Mommers
14 mei 2017
NEC heeft zich helaas niet uit de nacompetitie weten te spelen. De Nijmegenaren pakten een knappe 0-2 overwinning maar doordat Sparta met 1-3 van Go Ahead Eagles won, eindigt NEC op de zestiende plaats. Voor een behoorlijke tijd zag het ernaar uit dat NEC nacompetitie wonderbaarlijk wist te ontlopen maar een kwartier voor tijd pakte Sparta toch de overwinning.

Vandaag was een belangrijke dag voor NEC. Op de laatste speeldag staat er nog van alles op het spel. Een overwinning zou voor NEC betekenen dat nacompetitie eventueel ontlopen kon worden, afhankelijk van het resultaat bij de concurrenten. De overwinning afgelopen week was een belangrijke opsteker maar door overwinningen bij concurrenten steeg NEC niet op de ranglijst.

 

Goede start NEC

NEC leek gelijk de goede lijn van vorige week door te trekken. Al in de derde minuut werd Mayi diep gestuurd met een prachtige steekpass. Een redding van Mulder was nodig om het doelpunt te voorkomen. Ook daarna kwam de bal zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Heerenveen. Zo werd een corner bijna door een Heerenveen verdediger in eigen doel verwerkt. Een goed reflex van Mulder voorkwam dat en ook de rebound wist Mulder te redden. Toch was Heerenveen de dominante ploeg. Het wist echter niet tot goede kansen te komen omdat NEC goed oplette achterin. Terwijl Heerenveen de betere was in het veldspel, had NEC de betere kansen. Een lange bal van Dumic op Groeneveld bracht de aanvaller in kansrijke positie. Toen zijn directe tegenstander ook nog eens uitgleed was het simpel afwerken voor Groeneveld die hiermee NEC op een belangrijke 1-0 voorsprong bracht.

 

Heerenveen zet aan maar komt de NEC verdediging niet voorbij

Heerenveen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg ook niet veel later een grote kans op de gelijkmaker doordat Kobayashi mooi werd gevonden met een slimme steekpass. Doordat zijn aanname niet goed was kon Dumic daar nog tussen komen met een sliding. Daarna was het wederom Kobayashi die het deze keer van afstand probeerde maar hard tegen Golla aanschoot. Daarna was het Odegaard die het van afstand probeerde maar ook zijn schot werd gekraakt. Heerenveen probeerde aan te zetten maar wist geen vuist te maken, de Nijmegenaren wisten zich relatief makkelijk te redden tot aan de rust.

 

Heerenveen op zoek, NEC met het doelpunt

Na rust ging Heerenveen nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Er werd aanvallender gewisseld en voerde de druk op. Delle moest zijn best doen om een kopbal vanuit een goede vrije trap van Schaars uit het doel te houden. Vervolgens werd NEC flink onder druk gezet en werd het doelgebied omsingeld. NEC ging zelf slordig om met de ruimtes die daardoor vrij kwamen. De Nijmegenaren wisten niet een goede countermogelijkheid op te zetten terwijl Heerenveen behoorlijk wat ruimte vrij liet achterin. Uiteindelijk wist NEC het dan toch af te maken in de counter. De net ingevallen Awoniyi kreeg de bal voor de voeten na een corner en wist zo de 0-2 te maken.

 

Spanning door wedstrijd Sparta

En even later was het zelfs 0-3. Mulder kon een schot van Groeneveld nog tegenhouden maar bokste de bal zo in de voeten van Awoniyi die kon aanzetten voor zijn tweede doelpunt. Twee Heerenveen verdedigers voorkwamen het doelpunt door zich voor de bal te gooien. Heerenveen bleef het wanhopig van afstand proberen maar bracht Delle daarmee niet in echte problemen. De fans raakte in opperbeste stemming nadat zij te horen kregen dat Go Ahead de gelijkmaker maakte tegen Sparta en Roda JC op achterstand stond. Helaas voor NEC pakte Sparta uiteindelijk nog de overwinning waardoor de Nijmegenaren alsnog nacompetitie moeten gaan spelen. De twee overwinningen tegen AZ en Heerenveen zullen echter goede hoop geven voor NEC.

Opstelling Heerenveen: E. Mulder W. Faes, D. Schmidt, J. St. Juste, M. Odegaard, A. Zeneli, Y. Kobayashi, S. Schaars, L. Bijker, R. Ghoochannejhad, S. Larsson

Opstelling NEC: J. Delle, M. Heinloth, D. Dumic, L. Burnet, G. Breinburg, A. Messaoud, W. Golla, J. Von Haacke, A. Groeneveld, K. Mayi, J. Grot


Dit bericht delen:

Advertenties