Drie jonge fotografen exposeren op eerste editie nieuw kunstenaarsplatform

Van onze redactie
11 mei 2017
Het gloednieuwe kunstenaarsplatform Salon Drie opent dit weekend voor het eerst haar deuren in Nijmegen. Op zaterdag 13 en zondag 14 mei exposeren drie jonge en eigenzinnige fotografen hun werk onder de noemer Expo Formis in een voormalig NS-gebouw aan de Fresiastraat.

Initiator Thijmen Sietsma (1987) exposeert met een artistiek verslag van zijn reis door Oekraïne, Rusland en Japan. De Nijmeegse fotograaf, die lange tijd onder meer fotografeerde voor Doornroosje en vorig jaar exposeerde in Het Eerste Uur met de in Berlijn geschoten serie Schemer, was klaar voor een volgende stap. ‘Met de verschillende experimenten die we met Salon Drie van plan zijn, hopen we de kijker weer te leren kijken, hem uit te dagen het beeld weer tot een eigen ervaring te maken’, aldus de Nijmeegse fotograaf. Volgens hem lijken we door de continue stroom van beelden, informatie en social media te zijn ‘afgevlakt’ voor de foto als informatiedrager en kunstvoorwerp.

Naast de impressies van Sietsma’s Trans Siberische avontuur zal er ook werk te zien zijn van de fotografen Lion van den Brand (1985, HKU) en Jeroen Verschoor (1995, Kunstacademie Utrecht). Speciaal voor deze expositie hebben dichter en schrijver Dennis Gaens en journaliste Jozien Wijkhuijs een experimentele audio-tour door de galerie gemaakt. Op zaterdagavond gaat de opening tot in de late uurtjes door en wordt muzikaal opgeluisterd door de dj’s Topomonti & Mascaretti.

Salon Drie is opgericht met het doel jonge kunstenaars, die zich richten op foto- en videokunst, een platform te bieden om hun werk te kunnen tonen. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte in een huiselijke sfeer kunst te kunnen presenteren zoals dat in Parijs rond de eeuwwisseling werd gedaan, in het bekende 27 rue de fleurus.

Zaterdag 13 mei – 19.00 – 02.00 uur/ zondag 14 mei – 14.00 – 20.00 uur – Fresiastraat 3, Nijmegen – Vrij entree

 


Dit bericht delen:

Advertenties