Naam nieuwe voetgangersbrug in de Stadswaard onthuld

Van onze redactie
10 mei 2017
Momenteel wordt de Stadswaard natuurvriendelijk ingericht voor recreanten en er komt een geul waar bij hoog water aan één kant water in kan stromen. De nieuwe brug over deze geul werd gistermiddag in gebruik genomen. Sebastiaan (7) van BSO Struin onthulde vanmiddag de naam van de brug.
De Stadswaard grenst aan Nijmegen en is via een bijzondere brug vanaf de Waalkade toegankelijk voor bewoners en recreanten. De Stadswaard wordt heringericht om natuurwaarden beter tot ontwikkeling te brengen en het gebied voor bezoekers aantrekkelijker te maken. Er is een geul gegraven die vanaf één kant in verbinding staat met de Waal. De waterstanden in de geul bewegen mee met de waterstanden in de Waal. Over de geul is een brug aangelegd zodat er een doorgaande struinroute voor wandelaars blijft bestaan. Het uiteindelijke resultaat is een spannende uiterwaard voor bezoekers die de riviernatuur en de Waal van dichtbij kunnen beleven.

‘t Zeumplankje

Provincie Gelderland heeft aan BSO Struin gevraagd om na te denken over een naam voor de brug. Zij maken immers al vaak gebruik van de uiterwaarden om te spelen. Alle kinderen mochten meedenken en Sebastiaan bedacht uiteindelijk de winnende naam: ’t Zeumplankje. Gistermiddag onthulde hij de naam in bijzijn van kinderen van de BSO, zijn ouders, de provincie, wethouder Ben van Hees, Staatsbosbeheer en aannemer Combinatie Vissers Ploegmakers / F.P.H. Ploegmakers / Wetering. Hij schroefde met een schroefboormachine het plaatje van de brug af waaronder de naam ’t Zeumplankje staat.

De Bastei

Wethouder Ben van Hees richtte ook een woordje tot de kinderen en de andere belangstellenden. Hij gaf aan dat de herinrichting van de Stadswaard ook van grote betekenis is voor de Nijmeegse Binnenstad, ook in combinatie met De Bastei, het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie, dat nu gerealiseerd wordt aan de oostelijke Waalkade. Via de voetgangersbrug Ooypoort verruil je binnen een paar minuten de drukte van de stad voor de stilte van een uniek natuurgebied.

Dit bericht delen:

Advertenties