[FOTOVERSLAG] Startschot 45e Batavierenrace op Grote Markt

Van onze redactie
28 april 2017
Vanavond om 22.30 uur klonk op de Grote Markt het startschot van de 45e Batavierenrace. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld en tevens het grootste studentenevenement van de Benelux. Jaarlijks nemen er 8.500 studenten aan deel.

De route loopt gewoonlijk van de Radboud Universiteit naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Dit jaar is er echter naar aanleiding van het 9e lustrum van de Batavierenrace een etappe door het centrum van Nijmegen toegevoegd, de centrumetappe. De totale loopafstand bedraagt 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes, waarvan 17 heren- en 8 damesetappes. De lengte van de etappes varieert van 3,6 tot 10,5 km. Na de finish barst het grootste studentenfeest van Nederland los op de campus van de Universiteit Twente met zo’n 14.000 bezoekers.

KWF Kankerbestrijding

De organisatie van de 45e Batavierenrace houdt zich naast de race ook bezig met het goede doel. Voor het vijfde jaar op rij is de bata4life commissie actief om geld op te halen voor het KWF Kankerbestrijding. Het geld dat op wordt gehaald gaat direct naar specifiek onderzoek waar de Universiteit Twente en Radboud UMC Nijmegen aan bij dragen. Het betreffende onderzoek is gericht op een nieuwe manier van diagnostiek bij hoofd-halstumoren. Op dit moment wordt er veelal een schildwachtklierprocedure gebruikt. Het hoofd-halsgebied heeft echter een complexe anatomie en daarom is deze techniek niet altijd toereikend om de tumoren op te sporen. Het onderzoek is gericht op het onderzoeken of ijzeroxide nanodeeltjes en de nieuwe detectiemethode geschikt zijn voor het opsporen van de schildwachtklier en eventuele lymfeklieruitzaaiingen. Deze nieuwe techniek heet IronNanoLoc, deze zou huidige beperkingen kunnen opheffen.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.


Dit bericht delen:

Advertenties