Pasgeboren katjes gedumpt in prullenbak bij bushalte

Susan Huurman
22 april 2017
Gisteravond hoorden twee dames op de Graafseweg gepiep uit een prullenbak komen. Er bleek een dichtgebonden vuilniszak in te zitten met daarin twee pasgeboren katjes.

De vrouwen stonden rond 22.45 uur bovenaan de Dennenstraat op de bus te wachten toen ze de ontdekking deden. Drie zakken zaten over elkaar heen dichtgeknoopt. Na het openen van de zakken bleken er twee katjes in de zak te zitten, met de navelstreng er nog aan. De Dierenambulance heeft de katjes direct opgehaald en snel warm laten worden.

Bij andere moederpoes gelegd

‘De katjes waren koud en nat maar ademden gelukkig nog. Ze zijn meteen aangelegd bij een moederpoes die net jonkies had gekregen’, aldus medewerker Paul Deuning van de Dierenambulance Nijmegen. De poesjes maken het inmiddels goed. ‘Voor mensen die de poesjes een goed huis willen geven: ze kunnen niet gereserveerd worden, daarvoor zijn ze nog veel te klein. Ze moeten eerst gezond opgroeien tot ze sterk genoeg zijn om te verhuizen.’

Getuigen

De poesjes hebben waarschijnlijk niet langer dan een uur in de prullenbak gelegen. Heeft u rond die tijd iemand in de buurt gezien met een vuilniszak? De poesjes zaten in een pedaalemmerzak, daaroverheen de gratis plasticzak van Dar en daaroverheen een grijze vuilniszak.

Mensen die eventueel informatie hebben over dit voorval kunnen dit melden bij de politie via het dierenpolitienummer 144.


Dit bericht delen:

Advertenties