Bewoner vlucht via het dak bij brand Tweede Walstraat

Lars Schwachöfer
26 februari 2017
Vanmorgen heeft omstreeks half negen korte tijd een felle brand gewoed in een woning aan de Tweede Walstraat. Een van de bewoners is via het dak gevlucht.
De brand woedde in de woonkamer. De officier van dienst van de brandweer vertelt dat het een korte maar felle brand geweest is. Meerdere brandweerwagens, politiewagens en twee ambulances kwamen ter plaatse. Beide bewoners zijn wakker geworden van de brand en hebben zelf de woning kunnen verlaten.

Een van de jongens heeft de woning kunnen verlaten via de voordeur. Een ander sliep boven de brandhaard. Hij heeft gecontroleerd of zijn medebewoner nog in het pand was, maar kon door de rook niet meer naar de voorzijde. Hij is via het dak gevlucht en bij de buren opgevangen. Daar heeft hij warme kleding gekregen en is hij overgedragen aan ambulancepersoneel. Beide jongens zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

De brandweer heeft de brand geblust. Hiervoor werd ook een hoogwerker ingezet. De bewoners zijn allebei met lichte verwondingen en ter controle na ingeademde rook per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Tweede Walstraat is langere tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog geen uitspraak doen. De oorzaak wordt nog onderzocht. De brandweer spreekt van een behoorlijke schade.
 

Dit bericht delen:

Advertenties