Zilveren Waalbrugspeld voor Wil van den Broek

Van onze redactie
17 januari 2017
De heer W.J.G.M. van den Broek (76) heeft vanavond de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen van burgemeester Bruls. Hij kreeg deze voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Koprol.
De heer Van den Broek heeft zich de afgelopen tien jaar bovengemiddeld ingezet als voorzitter, bestuurslid en vrijwilliger van Stichting Koprol. Zijn tomeloze inzet en onvoorwaardelijke betrokkenheid als voorzitter heeft Stichting Koprol gemaakt tot de stichting die zij nu is.

Bewonderingswaardige vastberadenheid

Toen Stichting Koprol een aantal jaren geleden, tijdens en na de economische crisis, aan de rand van de financiële afgrond stond, was hij 'last man standing' van het toenmalige bestuur. Er waren meer dan genoeg redenen om dit vrijwilligerswerk op te geven en daarmee feitelijk ook (het werk van) Stichting Koprol. Maar de heer Van den Broek ging door. Met een bewonderingswaardige vastberadenheid bouwde hij nagenoeg in z'n eentje een nieuw bestuur op, stelde orde op (financiële) zaken en sloeg nieuwe wegen in.

Inspirerend voorbeeld

De heer Van den Broek besteedt een ongekende hoeveelheid tijd en andere middelen aan Stichting Koprol. Wat hem echt bijzonder maakt, is de wijze waarop hij dat heeft gedaan: als voorzitter en bestuurslid, maar vooral ook als chauffeur, folderbezorger, onderhandelaar, cateraar, organisator van activiteiten en veel meer. Bij de heer Van den Broek stond altijd de deelnemer centraal. De heer Van den Broek kijkt niet van bovenaf, maar zoekt naar de behoeften van de deelnemers en bekijkt hoe hij daarbij kan ondersteunen en dat doet hij niet alleen vanaf de zijlijn maar door de handen uit de mouwen te steken. Hij is daarin een inspirerend voorbeeld voor veel  Nijmegenaren.
 

Dit bericht delen:

Advertenties