Zoektocht naar hondje Sem duurt al twee maanden

Van onze redactie
4 december 2016
Al 61 dagen is een zoekteam bezig om het weggelopen hondje Sem te vinden, tot nu toe zonder resultaat. Vele volgers van de eigen Facebookpagina van het hondje leven mee en hopen nog steeds op een gelukkige afloop.
Op 5 oktober ontsnapte Sem na een val van de eigenaresse op de Goffert. Het hondje was toen net één dag bij zijn nieuwe bazin en schrok zo ontzettend dat hij het meteen op een lopen zette. Eigenaresse Leonie gaf het hondje als vermist op bij de Dierenambulance en Amivedi en ging iedere dag op zoek naar Sem.

Hulptroepen

Na een week lang in haar eentje gezocht te hebben, kreeg Leonie hulp vanuit onverwachte hoek. ‘Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Na een tip van iemand namen verschillende hondenzoekorganisaties contact met me op en werd de vermissing van Sem breed bekendgemaakt. Ik heb nooit geweten dat zoveel hondenliefhebbers dagelijks hier zo actief mee bezig zijn’, aldus een verbaasde Leonie.

‘Met behulp van een groep hondenvrienden is er volop geflyerd. Bijna 2000 flyers zijn in en rond Nijmegen, en zelfs in Duitsland, verspreid. Er zijn wel tips binnengekomen maar geen daarvan leidde tot het terugvinden van Sem.’ Er werden diverse zoekacties gehouden, onder andere op de Berendonck. Sem kreeg een eigen Facebookpagina om alle meelevende mensen op de hoogte te houden. Via diverse media werden al oproepen gedaan, met als voornaamste doel zichtmeldingen binnen te krijgen.

Alle scenario’s open

Het blijft de afgelopen weken erg stil qua meldingen. Het zoekteam houdt nog steeds alle opties open maar probeert de worst-case scenario’s uit te sluiten. Sem had een rood tuigje om toen hij wegliep. Dat de riem er nog aanzat, baart ook vele mensen zorgen. Het is niet ondenkbaar dat hij daarmee ergens vast is komen te zitten. ‘We zijn gericht op zoek geweest naar het lichaampje van Sem. Na het doorzoeken van groengebieden, vijvers en langs spoorlijnen kunnen we uitsluiten dat hij op een van die plekken ongelukkig aan zijn einde zou zijn gekomen’, vertelt een zoekteamlid.

Afgelopen vrijdag werd een aantal vijvers onderzocht door Dogtrailing, een organisatie die speur- en zoekhonden heeft opgeleid om specifiek de geur van honden te volgen. Vrijwilliger Breton Dolleman onderzocht met zijn zoekhond Dira de wateren op de mogelijke aanwezigheid van een dode hond. Er werd niets gevonden. Breton: ‘Elke zoekactie heeft 2 kanten. Wel vinden betekent rust en kunnen afsluiten. Niet vinden geeft hoop en onzekerheid. Elke hond die vermist en gemist wordt, is triest. Maar het verhaal van deze hond is intriest. Iedereen gunde hem een kans op een mooi leven zoals elke hond verdient. Helaas tot op heden nog niet gehad.... zo triest en zo niet eerlijk.’

Kerstmuts

Leonie is verdrietig en kan alleen afwachten nu. ‘We hebben zo’n beetje alles gedaan wat mogelijk was. We kunnen nu niet veel meer doen dan wachten op de volgende zichtmelding. En wie weet: misschien ligt Sem wel bij iemand op de bank ondertussen, met een kerstmuts op. Dat ie het goed heeft bij iemand nu, dat zou een fijne gedachte zijn. Maar aan die persoon zou ik ook willen vragen: laat het alsjeblieft weten. We blijven maar denken en piekeren over zijn verblijfplaats.’
Ook voorzitster Sandra Ester-Lucas van de Stichting Roemeense Shelters in Nood (RSN) is erg verdrietig. Deze stichting haalde Sem begin september naar Nederland om hem een nieuw en goed leven te geven. 'We krijgen hulp en steunbetuigingen van mensen, echt hartverwarmend. Maar ik kan niet bevatten dat Sem weg is, die gedachte doet zeer. Ik heb gewoon geen woorden nu.’
 
Informatie

De zoektocht is te volgen via de Facebookpagina Hondje Sem vermist in Nijmegen. Mensen die informatie hebben of Sem gezien menen te hebben, kunnen bellen naar 06-40235455.
Update: Inmiddels is een beloning uitgeloofd van 100 euro voor de gouden tip.
 

Dit bericht delen:

Advertenties