Zaterdag zoekactie naar hondje Sem op Berendonck

Van onze redactie
21 oktober 2016
Komende zaterdag zal de Berendonck grondig uitgekamd gaan worden door een groep hondenliefhebbers. De vrijwilligers gaan dan op zoek naar het sinds 5 oktober vermiste hondje Sem.
Sem, een klein maar stevig hondje, woonde net één dag in Nijmegen toen hij tijdens een wandeling enorm schrok. Zijn nieuwe bazinnetje Leonie gleed tijdens een wandeling op de Goffert uit en liet daarbij de riem los. Sem zette het meteen op een lopen en is sindsdien spoorloos. ‘Ik keek ontzettend uit naar de wandelingen met Sem. Nu wandel ik alleen: flyers ophangen en overal te zoeken’, aldus een bezorgde Leonie.

'Tijd dringt'

Het feit dat het hondje met riem en al weg is gelopen, baart de zoekgroep nog meer zorgen. 'Wie weet zit hij wel ergens vast nu, de tijd begint te dringen.' De zoekactie is opgestart omdat veel mensen graag iets willen doen en er een vermoeden is dat het hondje zich wel eens in het natuurgebied zou kunnen ophouden.

Brand in asiel

Sem werd door Stichting Roemeense Shelters in Nood (RSN) begin september naar Nederland gehaald. De stichting haalt meestal geen honden naar Nederland maar biedt ter plaatse hulp aan de asielen. ‘Maar in dit geval wilden we dit hondje graag een nieuw leven geven, hij zat daar zo triest te zijn. En nu dit, dit is verschrikkelijk voor hem.’
Voorzitster Sandra Ester-Lucas hoopt dat zijn geluk hem niet in de steek laat nu. ‘Sem zat in een zogenaamd dodingsstation en werd net op tijd overgebracht naar een gewoon asiel. Daar overleefde hij als een van de weinigen een brand . We gunnen hem zo een fijn leven nu.’

Meldingen

Er wordt onophoudelijk naar Sem gezocht maar er zijn meldingen nodig van mensen die hem zien of gezien hebben. ‘Ook oudere meldingen zijn welkom, zo kunnen we in kaart brengen wat zijn route was.’ Inmiddels is voor Sem een eigen Facebookpagina opgestart: Hondje Sem vermist in Nijmegen. Hier zijn alle ontwikkelingen rondom de zoektocht te volgen en zal hopelijk snel zijn terugkeer naar huis worden aangekondigd. Voor de zoek- en flyeractie is ook een eventpagina aangemaakt. Op beide pagina’s kunnen mensen die willen helpen zich aanmelden.

Mensen die Sem zien, of gezien hebben, worden verzocht te bellen naar 06-40235455. Sem droeg een rood tuigje toen hij verdween, het is niet bekend of hij deze nog omheeft.

Update 11-11: Sem is nog steeds niet gevonden.






 
 

Dit bericht delen:

Advertenties