De Dwarsweg viert 10-jarig jubileum met clinics rolstoelbasketbal

Van onze redactie
21 oktober 2016
De Dwarsweg, een samenwerkingsproject van de RIBW en Driestroom in Nijmegen, viert haar 10-jarig bestaan met drie rolstoelbasketbalclinics.
Ex-dakloze jongeren van 18 tot 25 jaar proberen op De Dwarsweg aan de Groesbeeksedwarsweg in Nijmegen hun leven weer op de rails te krijgen en een eigen toekomst op te bouwen.

Harm (begeleider): ‘De meeste jongeren die binnenkomen hebben naast dat ze dak- of thuisloos zijn ook een psychisch probleem en/of een licht verstandelijke beperking’.  

Deelnemers aan dit succesvolle project vragen in het jubileumjaar aandacht voor de energie die het kost om voorbij te gaan aan je beperkingen. Dit doen ze in de vorm van drie clinics rolstoelbasketbal door Paul Toes, deelnemer aan de Paralympics in Rio de Janeiro. De clinics vinden plaats op donderdag 27 oktober 2016 in de sporthal onder de Stevenskerk om 10.00, 11.00 en 12.00 uur.

Per clinic vertelt Paul over zijn ervaringen na zijn ongeluk waarbij hij zijn linker onderbeen bijna verloor. Hoe het was om na dit ongeluk de focus te leggen op wat je wel kunt in plaats van wat je niet kunt; een verhaal van acceptatie en tegenslag.
Om mensen te laten ervaren hoe het is om te leven met een beperking  worden ze uitgenodigd mee te doen aan een rolstoelbasketbalwedstijd. Per clinic van 45 minuten kunnen 12 mensen vanaf 16 jaar meedoen.

Wil jij ervaren hoe het is om een handicap te overwinnen, geef je dan vóór 25 oktober a.s. op bij Harm Verbeek, h.verbeek@ribw-nr.nl. Vergeet niet je naam en leeftijd te vermelden samen met twee voorkeurstijden. 

Wil je meer weten over de Dwarsweg kijkt dan op www.facebook.nl/dedwarsweg of neem contact op met telefoon 088 382 24 72.
 

Dit bericht delen:

Advertenties