Cinekid@LUX dit jaar specialer dan ooit

Van onze redactie
30 september 2016
In de herfstvakantie, zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober, komt het Cinekid festival naar LUX. Dit jaar draait LUX als enige in Nederland mee met het competitieprogramma van het kinderfilmfestival uit Amsterdam. Dat betekent dat negen dagen lang gloednieuwe kinderfilms worden vertoond, die nergens anders te zien zijn.
Door te stemmen laten de kinderen weten welke film zij de leukste van het festival vinden. Daarnaast is het Kidslab langer geopend en zijn er extra veel workshops en activiteiten. Er valt te leren en ervaren hoe de wereld achter films werkt. Of je nu het liefste films kijkt, games speelt of zelf voor de camera staat, er is voor iedereen genoeg te doen.
 
Cinekid competitieprogramma
 
Cinekid@LUX is de enige die de competitiefilms van Cinekid Amsterdam mag vertonen. Deze films zijn bijna allemaalmaar één keer op het festival te zien en worden niet buiten het festival vertoond. De jonge bezoekers mogen stemmen op de deelnemende films en aan het eind van de week wordt de winnaar van Cinekid@LUX bekend gemaakt.
 
Kidslab

 
Dit jaar is het Kidslab niet alleen groter, maar ook langer open dan ooit. Het Kidslab is maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Er zijn veel verschillende dingen te beleven. Zo kunnen er met de fotografie installatie Mutant Me de meest bizarre selfies gemaakt worden. Hierbij is natuurlijk een foto van jezelf het basismateriaal. Met Mutant Me plak je delen van je lichaam over een eerdere foto: zo heb je ineens acht benen, twee hoofden of twaalf armen! Verder is er een dansmachine aanwezig genaamd Spotter. De machine zet jouw unieke bewegingen om in spetterende videodecors en muziek. Spotter nodigt iedereen uit tot bewegen, vliegen, vallen en musiceren.  Het Kidslab is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar.
 
Openingsfilm
 
Het festival wordt feestelijk geopend met de film Uilenbal van Simone van Dusseldorp. Voordat de film begint, vertelt een vogelexpert wat er in een uilenbal allemaal te vinden is. Op het grote filmscherm is live te zien hoe de uilenbal wordt uitgeplozen. Na de film mogen de kinderen ook zelf aan de slag. Leerzaam en misschien toch ook een beetje gruwelen.

Dit bericht delen:

Advertenties