Jongerencentrum Staddijk sluit maar budget jongeren Dukenburg blijft

Van onze redactie
28 september 2016
Het college van burgemeester en wethouders heeft na overleg met het bestuur van de stichting Staddijk besloten het jongerencentrum Staddijk op 1 april 2017 te sluiten. Jongerencentrum Staddijk doet dienst als jongerenactiviteitencentrum en verhuurt ruimten.
De laatste jaren is de bezettingsgraad laag en jongeren vinden de weg naar Staddijk niet. Het budget dat vrijvalt door het beëindigen van de subsidie aan de stichting komt ten goede aan een nieuwe vorm van ondersteuning van jongeren tussen 16 en 23 jaar in Dukenburg. Voor de vaste huurders van ruimten in het pand aan de Staddijk 41 wordt een alternatief gezocht.

Weinig jongeren
 
Onderzoek toont aan dat maar weinig jongeren de weg naar Staddijk nog weten te vinden. Het jongerenwerk heeft zich steeds meer ontwikkeld in de richting van een outreachende, individuele en trajectmatige ondersteuning. Incidenteel is er nog behoefte aan groepsgerichte activiteiten. Daarvoor bestaan er multifunctionele accommodaties in Dukenburg met een centralere ligging.

Budget voor het jongerenwerk
 
Het bestuur, de jongerenwerkers en vrijwilligers hebben veel gedaan om het jongerenwerk in Staddijk nieuw leven in te blazen. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad. Het budget voor het jongerenwerk in Staddijk blijft beschikbaar voor (kwetsbare) jongeren in Dukenburg. Daarbij wordt de huur van het jongerencentrum opgeteld, die na sluiting niet meer betaald hoeft te worden. Het budget van circa 250.000 euro komt ter beschikking van (kwetsbare) jongeren.
 
Zorgvuldige afronding

Het besluit tot sluiting betekent dat de stichting vanaf 1 januari 2017 stopt met activiteiten in het jongerencentrum. Met het bestuur en personeel wordt in overleg gezorgd voor een zorgvuldige afronding van de stichting Staddijk. De gemeente zoekt met de huurders van oefenruimten naar alternatieve ruimten.
 
Het pand Staddijk 41 is gemeentelijk vastgoed. Wat er met het pand in de toekomst gebeurt, wordt onderzocht.
 

Dit bericht delen:

Advertenties