[VIDEO] Nijmeegse start bewustwordingscampagne eierstokkanker

Van onze redactie
5 september 2016
De Nijmeegse Corina Berendsen hoort in 2015 dat ze eierstokkanker, met uitzaaiingen in haar onderbuik, heeft. De vechtlustige Nijmeegse besluit dat, ondanks dat ze ernstig ziek is, ze zich samen met stichting Ruby and Rose in wil gaan zetten voor het onder de aandacht brengen van deze dodelijke vrouwenkanker.
Inmiddels heeft Corina (47) eierstokkanker in stadium 3. Haar missie is de ziekte te overleven en door het voeren van een campagne bewustwording bij andere vrouwen te creëren over deze ‘silent ladykiller’. Dit doet ze met de inzet en ondersteuning van Prof. dr. Leon Massuger, de oprichter van de stichting Ruby and Rose. Deze stichting heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten. Dit zijn onderzoeken op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkanker. De stichting ondersteunt ook de campagne van Corina.
 
Geluks-amulet
 
Kunstenares Dorenda Dennissen heeft special voor Corina de geluks-amulet ontworpen. Het doel van het verkopen van dit RVS sieraad is geld in te zamelen voor de stichting Rudy and Rose en mensen bewust te maken van het bestaan van eierstokkanker.
Het sieraad kost 9,95 euro en is vanaf maandag 12 september te bestellen via de website van Ruby and Rose.

Dit bericht delen:

Advertenties