Man vraagt grote zak wiet terug aan politie

Lars Schwachöfer
25 augustus 2016
De politie is vanmorgen langsgegaan bij een woning aan de Carnotstraat. Volgens een tip zou er een hennepkwekerij in de woning zitten.
De man aan de deur verklaarde niet woonachtig op dat adres te zijn, maar dat er volgens hem wel een plant in de achtertuin zou staan. In de achtertuin trof de politie inderdaad een plant aan, ter grootte van een gemiddelde kerstboom. In de woning zag een agent een grote zak wiet gruis liggen. De man zei deze voor eigen gebruik te hebben liggen. Vanwege de hoeveelheid wiet in de zak is deze in beslag genomen.

Door een kier van de schuurdeur verraadde een gloeiende kweeklamp een andere plant. In de schuur stond nog een even grote plant. Omdat beide planten van een uitzonderlijk groot formaat waren zijn deze in beslag genomen. Zichtbaar was dat deze al eerder gebruikt waren om stekjes van te maken.

Wiet terugvragen

Enkele uren later meldde de man zich op het politiebureau. Hij wilde de zak wiet terug hebben. De inhoud van de zak, de planten en kweekbenodigdheden waren inmiddels vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Er was geen sprake van diefstal van stroom en er waren geen andere sporen die wijzen op een kwekerij.

 

Dit bericht delen:

Advertenties