Nijmeegse korte films in intieme bioscoop op De Kaaij

Van onze redactie
24 augustus 2016
De Theaterwagen, het kleinkunstpodium van Kiek op de Kaaij, wordt op donderdag, vrijdag en zaterdag een intieme bioscoop waar doorlopend bijzondere Nijmeegse films op het witte doek getoond gaan worden.

De Theaterwagen staat naast een snackbar met de geuzennaam Vette Herman. Deze legendarische Nijmegenaar runde de friettent ’t Parijse Keldertje in Bottendaal. In zijn laatste jaar werd een bijzondere film gemaakt ‘Een Nacht bij Herman’, een film van Peter van der Heijden. Dit bijzondere tijdsdocument waarin vele bekende Nijmegenaren Herman nog eens bezochten vlak voor zijn afscheid, zal meerdere malen vertoond worden als een hommage aan Herman Detmers.
 
Verder zullen alle inzendingen voor het 48 Hours Film Project 2016 vertoond worden in de intieme bioscoop. Tijdens dit project, dit jaar in april gehouden, worden filmmakers uitgedaagd in 48 uur tijd een film te produceren. Dit jaar leverde dat een indrukwekkend aantal van 36 films op. De oogst is te bewonderen in de minibioscoop.
 
De filmvertoningen zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 13 uur. Een passe-partout voor de hele dag kost 2 euro. De minibioscoop is voorzien van airco.

Dit bericht delen:

Advertenties