Kindercorrespondent maakt film over jonge deelnemers 100ste Vierdaagse

Van onze redactie
25 juli 2016
Kindercorrespondent Tako Rietveld maakt een speciale Vierdaagsefilm over de 100 jonge wandelaars met wie hij vorige week de 100ste Vierdaagse wandelde. De film gaat 18 september in première in Cinemec.
Naast de 100 kinderen zijn ook de marsleider, burgemeesters uit Nijmegen en andere Vierdaagsedorpen en de Commissaris van de Koning aanwezig. De film laat vooral zien hoe kinderen de 100ste Vierdaagse beleefd hebben.
                                                                                                   
#jonge100
 
Voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse liep zo’n grote groep kinderen mee. Elke dag wandelden ze dertig kilometer. Doel van het project was extra aandacht voor de jonge lopers te krijgen. ‘Dat is meer dan geslaagd’, aldus de Kindercorrespondent. ‘Bijna alle kranten, Vierdaagse radio- en televisieprogramma’s hebben aandacht aan de #jonge100 besteed. Ook stonden bijna alle kinderen in hun eigen regio in de krant, van Friesland tot Limburg en Den Helder. Daar zijn ze natuurlijk heel erg trots op. Het zelfvertrouwen van de kinderen is enorm gestegen. Daarnaast zijn onze vlogs, livestreams en posts op social media bij elkaar ruim 100-duizend keer bekeken.’
 
Van de 100 kinderen zijn er vier uitgevallen door blessures. Verschillende kinderen van de #jonge100 hebben geld ingezameld voor een goed doel. In totaal hebben ze ruim 12.000 euro opgehaald voor negen verschillende goede doelen. Dat is precies 100 euro per gelopen kilometer. 

Dit bericht delen:

Advertenties