Ruilen is geen huilen bij de Ruilwinkel Secondhand Nijmegen

Els Lunding
24 juli 2016
Vandaag opende de Ruilwinkel Secondhand Nijmegen zijn deuren. Compleet met een vogelshow is deze opening een spectaculair begin van een mooi initiatief.
Het idee van de ruilwinkel is anderhalf jaar geleden bedacht door Lydia Woudenberg, de beheerder van de Facebookpagina Secondhand Nijmegen. Omdat er een vrouw bij haar kwam die iets wou verkopen zodat er een cadeau voor haar dochter gekocht kon worden, bedacht Lydia zich dat ze nog een Furby had staan waar ze niks mee deed en dat ruilen ook een goed idee was. Dit werkte verrassend goed en de droom voor het starten van een ruilwinkel was begonnen.
 
Wijkfabriek Wolfskuil
 
Na onderzoek bleek dat er al een ruilwinkel in Goes bestond. Lydia legde hier contact mee en leerde veel om ook een ruilwinkel in Nijmegen te kunnen starten. Na lang zoeken was het de Wijkfabriek Wolfskuil aan de Fuchiastraat 10 die een locatie bood voor de ruilwinkel. Op 1 juli kreeg ze groen licht en sindsdien is ze goederen gaan verzamelen.
 
Puntensysteem

 
De ruilwinkel werkt met een puntensysteem. Je moet lid worden door je in te schrijven. Je krijgt dan meteen 15 punten cadeau waar je goederen voor kunt uitkiezen. Als je goederen naar de ruilwinkel brengt, worden ze gecontroleerd en hiervoor ontvang je punten. Aan het inleveren van goederen zitten enkele regels verbonden, zoals bijvoorbeeld dat alle goederen op de fiets moeten kunnen worden meegenomen. Ook kunnen er diensten geruild worden bij de ruilwinkel.
 
De ruilwinkel is elke werkdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast is de winkel ook op elke eerste zaterdag van de maand open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Dit bericht delen:

Advertenties