Laatste Ereronde van start

Van onze redactie
21 juli 2016
De vierde en laatste Ereronde is vanmiddag om 17.00 uur vanaf de Wedren gestart. 25 wandelaars lopen het 50 kilometer parcours van de laatste Vierdaagsedag, de Dag van Cuijk.
Om 02.30 uur wordt de groep terugverwacht. Na een korte rust starten ze vervolgens, gelijk met de overige deelnemers, opnieuw aan de Dag van Cuijk.
 
De Ereronde wordt gelopen door in totaal 100 wandelaars, iedere wandeldag 25 deelnemers. Voor 75 van hen geldt dat zij, bij succesvolle deelname, binnen maximaal 36 uur 150 of 160 kilometer lopen: zij starten ’s morgens aan hun gewone wandeldag van 50 of 55 km, finishen ´s middags op de Wedren, starten vervolgens aan hun Ereronde van 50 km om na terugkomst weer op pad te gaan aan de volgende gewone wandeldag 50 of 55 km. De deelnemers van de eerste groep  startten afgelopen maandag. Zij hadden toen nog geen wandeldag achter de rug.
 
Appeltaart
 
Na drie Ereronden zijn acht van de 75 deelnemers uitgevallen of niet gestart. Twee van hen zijn uitgevallen tijdens hun Ereronde, drie tijdens de reguliere Vierdaagse en drie zijn er niet gestart aan de Ereronde. Van die acht blijven vijf deelnemers wel meedoen aan de Vierdaagse. De derde Ereronde, ‘de Nacht van Groesbeek’, telde afgelopen nacht één uitvaller. Bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek werden de lopers feestelijk met appeltaart onthaald door directeur Wiel Lenders.
 
De laatste groep bestaat uit 25 zeer ervaren langeafstandslopers. Op de wandel-cv’s van de mannen en vrouwen staan intensieve tochten in binnen- en buitenland, zoals 80 kilometer lange Kennedymarsen, georganiseerde tochten als Amsterdam-Tilburg (125 kilometer), Nijmegen-Rotterdam (160 kilometer), 100 Engelse Mijl binnen 24 uur, de Bossche 100, de 100 kilometer Dodentocht en bijvoorbeeld de 485 kilometer lange Colmar-Tilburg.
 
Met het pontje
 
Bij Cuijk maken zij vannacht geen gebruik van de pontonbrug. Zij steken de Maas over met een speciaal voor hen op dat tijdstip varend pontje. De pontonbrug is dan namelijk na de traditionele en feestelijke proefsluiting weer weggehaald om, zoals gebruikelijk, op een later tijdstip definitief voor het wandellegioen te worden geplaatst.

Dit bericht delen:

Advertenties