Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty

Van onze redactie
21 juni 2016
Vanavond is tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.
Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.
 
Twee goede doelen

 
Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC.
 
De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties