Reddingshonden ingezet bij zoektocht naar vermiste bejaarde man

Van onze redactie
30 mei 2016
De politie is sinds gistermiddag met man en macht op zoek naar de vermiste 85-jarige meneer Van Elferen, die wordt vermist vanuit verzorgingstehuis Joachim en Anna aan de Groesbeekseweg.
Gisteren zijn het verzorgingshuis en de nabije omgeving doorzocht met onder meer speurhonden en warmtebeeldcamera’s. De brandweer assisteerde hierbij. Vanochtend hebben agenten opnieuw in en rond het verpleeghuis gezocht. Via Burgernet en Facebook zijn mensen opnieuw opgeroepen om uit te kijken naar de man. Er kwamen verschillende tips binnen, maar de man is nog niet gevonden.
 
Rond half vijf startten de vrijwilligers van het reddingshondenteam van Stichting Reddings Honden Werkgroep Westervoort (RHWW) in de stromende regen met het doorzoeken van de bosrijke omgeving. Er zijn ook twee politiespeurhonden ingezet om met het team de bossen te doorzoeken.
 
Signalement
 
De man heeft een slank postuur, wit krullend haar en bovenop kalend. Hij heeft blauwe ogen, een donkere broek aan en een geruit blauw overhemd. Het zou kunnen dat hij hieroverheen een trui draagt. Heeft verder geen goederen bij zich.
Opvallend is dat hij voorovergebogen loopt en vaak met zijn handen op zijn rug loopt. Hij praat vaak wartaal omdat hij dement is. Ziet u de vermiste man? Bel dan de politie via 0900-8844.

Update 22.30 uur

De zoekploeg is met 17 mensen en 13 honden tot 22.00 uur bezig geweest met het uitkammen van voornamelijk de bospercelen en grote tuinen. Het voor vanavond tot doel gestelde zoekgebied is helemaal doorzocht, helaas zonder resultaat. 
 

Dit bericht delen:

Advertenties